Wandelpaden

Ons Streven” heeft iets met voetwegels. Ligt de strijd om het behoud van voetwegel nr. 25 niet aan de oorsprong van deze milieuwerkgroep ? Het is dan ook geen wonder dat milieuwerkgroep “Ons Streven” in samenwerking met het gemeentebestuur en de koninklijke VVV van Temse een aantal prachtige fiets- en wandelroutes langsheen deze voetwegels uitstippelde. Op deze manier hopen we enerzijds het belang en het behoud van de officiële voetwegels te bestendigen en anderzijds de mensen oog te laten krijgen voor de natuurwaarden in onze streek.

Op 1 juni 1997 werd het Roomakkerpad officieel ingewandeld. Dit wandelpad is 8 km lang en brengt je van de boorden van de Durme tot het hoogste punt van Tielrode.

Ons Streven tekende ook voor de realisatie voor het wandelpad “Wandelen langs voetwegels Tielrode. Dit wandelpad loopt over vrijwel alle officiële voetwegels op het grondgebied van Tielrode. In de begeleidende brochure wordt zowel aandacht besteed aan de natuur als aan de architecturale en historische merkwaardigheden langsheen het traject. Het pad werd officieel ingewandeld op 14 juni 1998

Tenslotte liggen Romain Van Puyvelde en Jef Verspecht, twee actieve bestuursleden mee aan de basis van de fietsroute “Fietsen door natuurrijk Temse”. De route bestaat uit 2 lussen van 25 km en omschrijft het ganse grondgebied van de fusiegemeente. In het kader van het feestprogramma Temse 2000 werd de fietsroute in boekvorm ( vier kleurendruk) uitgegeven. Dit rijk geïllustreerde boek is een must voor elke natuurliefhebber. Deze uitgaven is –net als de routebeschrijvingen van de wandelpaden- te verkrijgen op het toeristisch informatiekantoor : “De Watermolen”, Wilfordkaai 23 te Temse (tel 03/771.51.31 en 03/771.13.35 , fax 03/771.94.34) (elke werkdag van 9-12 en 13-16.30 en vanaf 1e weekend van juli tot en met half september ook op zaterdag en zondag van 11 tot 15 uur)