Geleide wandelingen

“Ons Streven” organiseert in samenwerking met het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (C.V.N.), vijf verschillende geleide natuurwandelingen. De data van deze wandelingen vind je in onze agenda en op de wandelkalender van het C.V.N.

Tielrode Veer

De wandeling “Tielrode-Veer”  wordt 3 maal per jaar georganiseerd. Het is een ondekkingstocht langs slikken en schorren van de Durme en door het natuurgebied van Den Bunt, een oase van groen en water, waar de Hamse schrijver Filip De Pillecijn zijn inspiratie vond voor zijn boek "De veerman en de Jonkvrouw".

Na een woordje uitleg over Durme en Schelde, steken we de Durme over met de veerboot en wandelen we doorheen het natuurgebied “Den Bunt” in Hamme. Via het Klein-Broek van Elversele en de Paardepolder van Tielrode bereiken we opnieuw de startplaats.

Klei en Vallei
Ontdek het natuurschoon van Tielrode langs rustige voetwegels, het gecontroleerde overstromingsgebied, de steile helling van de Wase Cuesta met één van de hoogste punten van het Waasland, prachtige panoramische zichten op de Durme- en Scheldevallei, het Provinciaal natuurdomein Roomacker en de Durmevallei.

Tielrode Broek

Deze wandeling gaat rond de potpolder van Tielrode, een gecontroleerd overstromingsgebied aan de monding van de Durme en de schelde. Intressante planten zoals de spindotter en echte koekoesbloem en typische rietvogels zoals Kleine karekiet en Blauwborst kan je hier vinden.
Dit traject op een volledig geasfalteerde weg, werd speciaal ingericht zodat ook rolstoelgebruikers en ouders met kleine peuters in hun kinderwagen kunnen genieten van een geleide natuurwandeling.

Bron en Broek Elversele

Tijdens deze wandeling maken we kennis met een uniek bronbosje, de slikken en schorren van de Durme, het Klein en het Groot Broek van Elversele.

Bunt en Bos

Maak kennis met het door het speenkruid geel getooide Domeinbos Driegoten, de monding van de Durme in de Schelde en het groene land van de Hamse schrijver Filip De Pillecijn.