Ledenuitstap 31/08/2014

    015.JPG         014.JPG 011.JPG

Gebruik makend van het mooie fietsknooppuntennetwerk reden we via de Durmedijk, Hamme, de oude spoorwegbedding naar Grembergen , Hamme, Zogge, Zele, Berlarebroek naar het Donkmeer.

In het bezoekerscentrum van vzw Durme in Berlare werden we ontvangen door Patrick De Brauwer, voorzitter van deze zeer actieve milieuverveniging.

We maakten kennis met de prachtige tuin van het bezoekerscentrum.

De voorzitter van de vzw gaf ons een boeiende en leerrijke rondleiding aan het Donkmeer. Hij vertelde over het ontstaan van het Donkmeer, de turfstekers, de palinghandel, de reigers en aalscholvers en de eendenkooi.

Na een Dobbelken en een lekker stuk cake, aangeboden door de jarige Edward fietsten we via Heikant-Zele, naar het bezoekerscentrum van het Molsbroek. We volgden opnieuw het fietsknooppuntennetwerk. De werf voor een pompgemaal en vistrap op de Durme zorgde voor een kleine omleiding. In het bezoekerscentrum van het Molsbroek steunden we de werking van vzw Durme door de dorstigen te laven. Via Waasmunster en de Durmedijk kwamen we opnieuw in Tielrode terecht.