Gezinsuitstap 2023

GEZINSUITSTAP ZATERDAG 26 AUGUSTUS

Deze jaarlijkse uitstap beloofd indrukwekkend en leerrijk te worden.

We spreken af om 10 uur, aan de ingang van het terrein Puytvoet Kampeer & Speelplein vzw te Sint Niklaas (zie Google Maps).

gezinsuitstapgezinsuitstap2

Voormiddag: Leren overleven in een 100 jarig bos

We maken een korte wandeling met interessante weetjes over eetbare planten met aansluitend een initiatie tot bushcraften. Hierbij gaan we zelfvuur leren maken en ook veilig met een mes leren omgaan. Er kan via inkervingen een tekst of tekening gemaakt worden in een tak. We kunnen ook een zelf geplukte wilde kruidenthee maken die we kunnen drinken bij ons zelf meegebrachte lunchpakket dat we in het bos zullen nuttigen.

 

 Namiddag: Van het veld tot ijsje

De fietsers rijden samen naar de volgende halte.
Rond 14u worden we verwacht in de Veldstraat 218 in Temse bij het landbouwbedrijf van
Ginny de Meulemeester en Kris Heirbaut, enorm bekend omwille van zijn lekkere ijsjes.
Deze boer is heel erg bezig om op een milieuvriendelijke manier aan landbouw te doen. Circulaire landbouw, korte keten landbouw, ... Boer Kris gaat uit te doeken doen hoe hij de landbouw van de toekomst ziet. We trakteren na deze uitleg ieder kind op een lekker welverdiend ijsje.


Einde is verwacht rond 16u.

Inschrijven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een bericht naar 0475960969.
Kostprijs 8 euro voor leden en 10 euro voor niet leden, ter plaatse te betalen.

Zomerzoektocht 2023

Zomerzoektocht 2023 : ONZE NATUUR !

Wanneer maandag 1 mei 2023 tot maandag 2 oktober 2023

Locatie :  Toeristisch infokantoor Temse, Markt 1 , 9140 Temse

Trek erop uit met je fiets en ontdek de betoverende natuur in Temse en omgeving.
Naar aanleiding van de film ‘Onze Natuur’ die de spectaculaire natuur in eigen land in de kijker zette, daagt de zomerzoektocht 2023 je uit om de schitterende planten- en dierenwereld in Temse actief te bewonderen. Afgelopen jaren heroverden dieren die al decennia lang uit onze streek verdwenen, hun stek in onze streek. Vos, bever, otter, ree en tientallen vissensoorten keerden weer terug in onze omgeving. Hoog tijd dus om met je stalen ros op safari te gaan. Wedden dat je ook betoverd wordt door al dat natuurschoon?
Je kan de brochure vanaf 1 mei downloaden via www.temse.be of www.onsstreven.be. Je kan ze ook verkrijgen aan de infobalie van AC De Zaat (Frans Boelplein 1), in de bib en het toeristisch infokantoor (Markt 1).
Prijsuitreiking op vrijdag 20 oktober 2023 om 20 uur in het Gildenhuis, Tielrode.

Organisatie :  milieuvereniging ons streven, Bettehemstraat 40 , 9140 Tielrode (Temse)

Download de brochure :    Zomerzoektocht Onze Natuur!
Contact :   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.          Tel. 0495 99 12 49          Website http://www.onsstreven.be

zomerzoektocht