Zomerzoektocht 2022

Zomerzoektocht 2022

Van 1 mei tot 2 oktober

met als thema:

 

WIJS

Het thema van deze zomerzoektocht is onderwijs. Met de bovenstaande droedel, geven we aan hoe ‘wijs’ het onderwijs kan zijn. Deze tocht doet vrijwel alle plaatsen aan waar in onze gemeente onderwijs wordt of werd gegeven. Of je het wilt of niet: de school, de leerkrachten en schoolvrienden bepalen in grote mate jouw jeugd en jouw verdere leven. Dat is meer dan een goede reden om deel te nemen. Word jij dit jaar de primus van de klas?

kleuterklas
Kleuterklas

Als je wil deelnemen aan deze educatieve zoektocht kun je een mooie folder bekomen:

- bij milieuwerkgroep Ons Streven vzw, p/a Gert Hooftman, Bettehemstraat 40, Tielrode, 0495 99 12 49,
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- of in het Toeristisch Infokantoor, Markt 1, Temse

- of download hem hier

We verwachten jouw antwoordformulier vóór maandag 3 oktober:

Op vrijdag 21 oktober om 20u00 volgt de prijsuitreiking en proclamatie van deze alles behalve schoolse proef in het ‘Gildehuis’, Kaaistraat in Tielrode.

Net als vorig jaar hebben we zelfs twee wedstrijden in één zoektocht:

  • Wedstrijd 1 bestaat uit opdrachten over het ganse traject. De beelden staan in willekeurige volgorde en je vindt het antwoord steeds in de directe omgeving van de huidige of toenmalige scholen.
  • Wedstrijd 2 bestaat uit een zoektocht waarbij je de antwoorden mooi in volgorde van de beschrijving van het parkoers vindt.

Je kunt aan één of aan beide zoektochten meedoen. Belangrijk: je vindt ALLE antwoorden binnen de directe omgeving van de huidige en voormalige scholen. Je hoeft dus het volledige traject niet tot op de meter te volgen. De route van deze speurtocht, volgt overigens de weg die talloze scholieren in onze gemeente jarenlang aflegden. Als je elke stopplaats bezoekt en rondwandelt in de directe schoolomgeving, vind je gegarandeerd het antwoord op elke vraag. Stap dus zeker rond op de stopplaatsen en kijk goed uit.

kolibrie

De vroegere jongensschool nu Freinetschool Kolibrie Kerkstraat Tielrode