Nieuwjaarsbrief 2024

Beste mens,150e editie voorblad

Welkom  op de eerste pagina van het 150e nummer van ’t Streverken.

Met deze eerste bladzijde zetten we je graag op weg naar een leerrijke bloemlezing over Tielrode en de vele activiteiten van Ons Streven, de milieuwerkgroep van ons dorp. Dit jubileumexemplaar bewijst, net als de 149 vorige nummers, hoeveel we van het landschap, de natuur, het erfgoed en de mensen in onze woonplaats houden en welke inspanningen we doen om dat alles te koesteren en te beschermen.

Ons Streven verenigt sinds 1981 honderden mensen in Tielrode, over alle verschillen heen. De voorbije 43 jaren hebben ons meermaals geleerd dat we samen sterk staan. Deze kracht van verbondenheid zorgde ervoor dat, tegen alle verwachtingen in, de kleiputten geen stortplaats werden en dat grootschalige verkavelingen werden vermeden. Deze mooie resultaten kwamen er na vele jaren volhardend actievoeren en heel veel geduld.

Het verhaal van Ons Streven verloopt als een estafette, waarin regelmatig verse enthousiastelingen de fakkel overnemen en met frisse moed en in hun eigen stijl een nieuw hoofdstuk schrijven.

Met dit 150e nummer nodigen we je graag uit om lid te worden, of zeker te blijven, van onze vereniging en ons zo te steunen in al het goede dat we doen. Met jou erbij, staan we allemaal nog sterker. Met dit jubileumnummer trekken we 2024 feestelijk op gang.

We hopen jou te mogen verwelkomen op onze zwerfvuilactie, de aanplanting van het geboortebos, de natuurschooldagen, erfgoedwandeling, kabouterwandeling, zomerzoektocht, gezinsuitstap, infoavond, als lid of gewoon genietend van al het mooie dat ons dorp te bieden heeft.

Net als de afgelopen 43 jaaren zoals gedocumenteerd in 150 nummers van ’t Streverken, wensen we jou het allerbeste leven in het dorp dat ons hart voor altijd veroverd heeft.